Snelle vorming van druipsteen!

Snelle vorming van druipsteen!
Eerste uitgave: Creation 20(2), maart 1998
vertaling HT, Werkgroep In Genesis

De meeste mensen hebben wel eens een druipsteengrot bezocht zoals bijvoorbeeld de Grotten van Han in België of Rocamadour in Frankrijk.

Vaak wordt er bij zo’n bezoek gewezen op de oudheid van de grotten en de aarde.
Immers volgens de gids zijn er voor de vorming van druipsteen (stalagmieten en stalactieten) duizenden, honderdduizenden zo niet miljoenen jaren nodig.

Er is echter helemaal niet zoveel tijd nodig voor de vorming van de stalactieten en stalagmieten. De foto (rechts) spreekt boekdelen. De foto toont een tunnel in een door mensen gegraven mijn. Als u goed kijkt kunt u rechtsonder in de foto twee mensen zien staan.

De foto is genomen in 1987, op niveau 5 in de lood-zink mijnen van Mt. Isa in Queensland Australië. Ten tijde van de foto was de mijn slechts 55 jaar oud, wat dus in dit geval ook de maximale leeftijd van de stalagmieten en stalactieten is.

Ongeveer 55 meter boven het niveau van de grotten bevindt zich een waterbron (waterlaag) in redelijk poreus dolomiet (een gesteente dat normaal een nogal dichte structuur heeft). Water met een hoog kalkgehalte dat continue langzaam van de waterbron naar het niveau 5 sijpelt, is verantwoordelijk voor de druipsteen formaties.

Originele Engelse tekst op: http://www.answersingenesis.org/creation/v20/i2/stalactites.asp