Fossiele mier, leeft nog altijd voort.

Fossiele mier, leeft nog altijd voort.
Door David Catchpoole, CMI Australi?, Creation vol 28. nr.4, september-november 2006.
vertaling HT, Mediagroep In Genesis

Alex Wild <http://www.myrmecos.net>

Gracilidris gevangen in amber.

Deze Gracilidris (mier) gevangen in amber, zal niet meer weglopen. Dit fossiel van een mier zit al eeuwen gevangen. Maar hoelang eigenlijk?

Conventionele datering plaatst dit Dominicaanse fossiel in de geologische tijdsperiode van het late Oligoceen en het vroege Mioceen.[1] Een periode van 15 ? 25 miljoen jaar geleden.

Dit fossiel is het jongste exemplaar (feitelijk het enige) van deze soort dat ooit is gevonden. Er is dus altijd aangenomen dat de genus Gracilidris al miljoenen jaren geleden is uitgestorven.

Een myrmeoloog (iemand die mieren bestudeert) bekend met het oude amber fossiel herkende de bijzondere eigenschappen van de mier in een levende werker in Zuid-Amerika. [2] Met andere woorden: Gracilidris is helemaal niet uitgestorven, maar leeft! (afbeelding 2).

Alex Wild <http://www.myrmecos.net>

Gracilidris gevangen in amber.

De verbazing van evolutionisten bij het vinden van dergelijke levende fossielen is begrijpelijk, als je bedenkt dat ze geloven in hun aannames dat er ?miljoenen jaren? voorbij zijn gegaan sinds de conservering van dit exemplaar.

Voor christenen, is het echter geheel anders. De Bijbel leert ons dat God alles schiep in 6 dagen, zo ongeveer 6000 jaar geleden. Hij ?programmeerde? organismes om zich voort te planten, ?ieder naar zijn aard? (Genesis 1).

Amber fossielen (duidelijk gevormd onder bijzondere omstandigheden), stammen hoogstwaarschijnlijk uit de tijd van de zondvloed (wat zondermeer een bijzondere gebeurtenis genoemd mag worden), zo ongeveer 4500 jaar geleden. [3]

Het is dus ook geen verrassing voor diegenen die vasthouden aan een Bijbels wereldbeeld als dergelijke levende fossielen opduiken. [4]



Referenties en aantekeningen

[1] Wilson, E.O., Ants of the Dominican Amber (Hymenoptera: Formicidae). 3 The Subfamily Dolichoderinae, Psyche 92(1):17?37, 1985.
[2] Wild, A.L., and Cuezzo, F., Rediscovery of a fossil dolichoderine ant lineage (Hymenoptera: Formicidae: Dolichoderinae) and a description of a new genus from South America, Zootaxa 1142:57?68, 2006.
[3] Catchpoole, D., The amber mystery, Creation 25(2):53, 2003.
[4] Zie, e.g., Catchpoole, D., Gladiator?an ?extinct? insect is found alive, Creation 25(2):51?52, 2003, www.creationontheweb.com/gladiator.

Originele Engelse tekst op: http://creationontheweb.com/content/view/5365/