Bericht per flessenpost

Bericht per flessenpost
door Tas Walker in Creation 22(3).
vertaling Judith, Werkgroep in Genesis


Gevat in conglemeraat (een bepaald gesteente) heeft een oude fles een verrassende boodschap voor de bezoekers van het maritieme museum in het Zuid Afrikaanse Kaapstad. [1]

In 1986 hebben duikers deze glazen schat samen met andere historische stukken uit het wrak van het Britse troepenschip, HMS [2] Birkenhead, in veiligheid weten te brengen. Op een donkere februari morgen (23-02-1852) werd rond 2.00 uur haar metalen romp opengescheurd door een verraderlijke rotspunt ongeveer 150 km ten zuidoosten van kaapstad. Binnen 20 minuten brak ze doormidden en zonk in 30 meter diep water, ongeveer 1,5 km verwijdert van Danger Point. Van de 638 mensen welke aan boord waren overleefden 445 het helaas niet. De meeste van hen waren jonge soldaten op weg naar het front aan de Oost Kaap. Maar de fles spreekt niet alleen over de kwetsbaarheid van het leven.

fles in gesteente, foto Allen Fredericks

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Het opmerkelijke van deze fles is dat hij zeer stevig vastgeklonken zit in een rotsachtige massa. Stukjes en schilfers van het schip hebben zich met materiaal van de oceaan bodem vermengd tot een vast geheel.

Nadere inspectie leert dat de ?rots? bestaat uit een stenen kruik, resten van vlechtwerk, roest, kiezelstenen en stukjes schelp. Ook zijn er afdrukken van andere flessen aanwezig in het stuk rots. Het moet duidelijk gevormd zijn nadat het schip in die noodlottige nacht zijn laatste rustplaats vond.

Waarom zou het nu zo bijzonder moeten zijn dat mineralen uit het zeewater deze dingen hebben kunnen samenbinden tot een stevig stuk steen? Dit wrak ligt tenslotte al meer dan 130 jaar op de zeebodem en dat is voor mensen, een lange tijd.

De reden waardoor mensen deze situatie zo buitengewoon vinden komt doordat we cultureel geconditioneerd zijn. Voordurend wordt ons verteld dat geologische processen zoals verstening, fossilisatie en vorming van druipsteen, miljoenen jaren duren. Een onvoorstelbaar lange tijd. Deze voordurende stortvloed van langzame-en-geleidelijke evolutionaire filosofie is tegenovergesteld aan de duidelijke bijbelse leer van een recente schepping en een catastrofale en wereldomvattende overstroming.

Deze ongewone fles, gevat in rots, opgedoken van de bodem van de oceaan laat ons echter zien dat rotsen geen miljoenen jaren nodig hebben om te formeren zoals evolutionisten en andere aanhangers van een oude aarde ons vertellen.



Referenties en aantekeningen

[1] We zijn de staf van het South African Maritime Museum zeer erkentelijk voor hun medewerking.
[2] HMS betekent Her (of His) Majesty?s Ship. (Hare/Zijne Majesteit Schip) dat werd gebruikt om Britse marineschepen te identificeren.

Originele Engelse tekst op: http://www.answersingenesis.org/creation/v22/i3/bottle.asp