vertaling FZ, Mediagroep In Genesis
Foto: Carlo Delli |
Een van de meest verbluffende wonderen in de wereld van de insecten is de gespikkelde keizermot (Emperor Speckled Moth, Gynanisa maja) een lid van de zijdemot groep uit Zuid-Afrika. Om z?n belagers angst aan te jagen vertonen zijn vleugels een bijzondere overeenkomst met een zoogdiergezicht. Zelfs met de fonkeling in de pupillen! (zie afbeelding hiernaast).
Er zijn veel zijdemotten met een oogpatroon als decoraties op hun vleugels maar die van de gespikkelde keizermot overtreft werkelijk allen.
Seculiere wetenschappers wagen zelfs geen poging om een verklaring te geven voor hoe zo?n meesterlijke levende tekening kan zijn ontstaan. Ze geloven gewoon dat het op een of andere wijze door natuurlijke processen tot stand is gekomen:
Foto: Carlo Delli |
Genetische ongelukjes voerden herhaaldelijk ?experimenten? (geknutsel [1]), uit met de vleugeldecoratie die achtereenvolgens door natuurlijke selectie zijn goedgekeurd of afgewezen. (De patronen die het meest leken op een roofdier zullen de jagende vogels meer hebben afgeschrikt en daarmee de overlevingskans hebben verhoogd.)
Natuurlijke selectie is een feit, maar om een afbeelding met een dergelijk samenhang te produceren door middel van willekeurige veranderingen zou een ongelofelijke lange tijd vergen, veel langer dan zelfs evolutionisten bereid zijn te accepteren.
![]() ![]() |
En willekeurige veranderingen zijn de enige manier voor natuurlijke processen om een dergelijk patroon te ?cre?ren?; de mot is niet in staat om de verfijnde en enorm complexe moleculaire reacties die het vleugelpatronen produceren aan te sturen. Bovendien weet de mot sowieso niet hoe een gezicht van een zoogdier eruit ziet. Zijn samengestelde ogen zijn ontworpen om scherp te stellen op dichtbij gelegen voorwerpen en om beweging waar te nemen ? verder gelegen objecten zullen slechts een wazig beeld opleveren.
De gespikkelde keizermot is een levend bewijs van Gods wonderlijke ontwerp en roept het uit met luide, helder levende kleuren: ?SCHEPPING?.
Atlas mot
Foto Robert Perry Ook de Atlas-mot uit Zuidoost-Azi?, vooral bekend als recordhouder qua vleugeloppervlak onder de motten, heeft om z?n belagers angst aan te jagen eveneens een bijzonder vleugelontwerp. Zijn vleugels tonen een treffende overeenkomst met de dreigende kop van een cobra slang. [1] |
Referenties en aantekeningen
Originele Engelse tekst op: http://creationontheweb.com/content/view/5803/