Sprekers

Wie is Philip Bell?

Philip Bell is een Britse wetenschapper en onderwijzer. Hij is getrouwd en heeft 5 kinderen in de leeftijd van 3 tot 15 jaar.

Philip Bell - Gastspreker uitnodigen?Bell studeerde biologie en geologie aan de Universiteit van Wales (Swansea), waar hij in 1989 zijn graad in zo?logie behaalde. Daarnaast heeft Bell een onderwijsakte behaald aan de Universiteit van Exeter.

Bell was negen jaar lang werkzaam in wetenschappelijk onderzoek naar kanker en heeft een aantal publicaties in medisch-wetenschappelijke tijdschriften op zijn naam staan. De publicaties betreffen met name het testen van de gevoeligheid voor chemotherapie en medicijnresistentie en geprogrammeerde celdood (apoptose). Eind jaren negentig is Bell gaan doceren.

Van 2001 tot 2006, was Bell werkzaam als fulltime spreker en schrijver bij de organisatie Answers in Genesis UK/Europe, waar hij de laatste jaren tevens onderdirecteur was.

Sinds 2001 heeft Bell wereldwijd honderden presentaties gehouden, op scholen, universiteiten, kerken en conferenties over het onderwerp Bijbel en Wetenschap en in het bijzonder over schepping-evolutie. In deze periode is Bell met regelmaat onderzoek naar kanker blijven publiceren (in seculiere vooraanstaande medische vakbladen) en heeft hij ook gepubliceerd in Creation Magazine en Journal of Creation (voorheen TJ in Depth) 1

Sinds 2006, is Bell weer werkzaam in het onderwijs. Daarnaast spreekt Bell nog met regelmaat over het onderwerp schepping, evolutie, wetenschap en de Bijbel.

Bell is overtuigt dat de Bijbel het complete en onfeilbare Woord van God is. Te vertrouwen, niet enkel aangaande zaken van het christelijke geloof, maar ook als het gaat om wetenschap en historie.

Philip Bell in Nederland

In de afgelopen jaren heeft Bell, op tientallen gelegenheden, waaronder kerken, universiteiten en scholen in Nederland gesproken.

 


[1] Beide uitgaves van Creation Ministry International.